Motor Kentekencheck

Motor Kentekencheck

Wil je een motor kentekencheck doen? Dat kun je hierboven doen. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net je eerste motor hebt gekocht of een motor wilt kopen, een motor kentekencheck kan handig zijn om meer te weten te komen over je motor. Op onze website kun je makkelijk een motor kentekencheck doen. Via onze check achterhaal je makkelijk informatie over bijvoorbeeld het bouwjaar, merk, model en het vermogen van een motor. 

Waarom is een motor kentekencheck handig?

Een kentekencheck doen van je motor is om veel verschillende redenen handig om te doen. 

Voertuighistorie

Met een motor kentekencheck krijg je inzicht in de geschiedenis van je motor. Je komt te weten of het voertuig gestolen is, betrokken is geweest bij ongevallen of andere incidenten (en dus een schadeverleden heeft). En kun je ook bijvoorbeeld het aantal eigenaren van je motor achterhalen. 

Technische details

Naast de dingen over de historie van de motor kun je ook de technische specificaties van de motor zien. Het kentekenregister dat wij gebruiken op onze website bevat belangrijke technische details over je motor, zoals het merk, het model, het bouwjaar en het vermogen zoals het aantal pk’s, cc’s en het aantal cilinders. Deze informatie is bijvoorbeeld handig bij het bestellen van onderdelen, het houden van onderhoud of het kunnen inschatten van de algehele prestaties van de motor. 

Bij een motor is het vermogen van de motor belangrijker bij een auto, omdat er verschillende rijbewijzen zijn voor motorrijders waarbij je niet op elk vermogen motor direct mag rijden (Rijbewijs A1, rijbewijs A2 en rijbewijs A). 

RDW-status

Een kentekencheck laat ook de RDW-status van je motor zien. Je kunt controleren of het voertuig is goedgekeurd voor gebruik op de Nederlandse wegen en of het voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheid en milieuprestaties. Bij een motor is de kans dat de motor is afgekeurd kleiner dan bij een auto, omdat een motor geen apk-plicht heeft. Een motor kan wel bijvoorbeeld een WOK-status krijgen. 

Kilometerstand

Een kentekencheck kan je helpen om de werkelijke kilometerstand van je motor te achterhalen. Hiermee voorkom je dat je een motor koopt waarvan de kilometerstand bijvoorbeeld is teruggedraaid of waarvan de kilometertellerkabel een tijd kapot is geweest. 

Motor kenteken opzoeken

Het motorkenteken opzoeken met een kentekencheck is een handig hulpmiddel voor elke (toekomstige) motorrijder, of je een tweedehands motor koopt of je huidige voertuig even wilt checken. 

Door een kentekencheck krijg je toegang tot belangrijke informatie over de geschiedenis, technische specificaties en RDW-status van je motor. Hierdoor kun je met vertrouwen de weg op gaan of het voertuig kopen. Door het doen van een motor kentekencheck voorkom je verrassingen. Maak daarom zeker gebruik van de (gratis) mogelijkheid om je motor te kunnen controleren.

Voertuiggegevens.eu | + berichten

Kai Evers is een echte ware autoliefhebber. Kai heeft veel auto's gehad en weet hierdoor alles over auto's, kentekens en voertuiggegevens.

Spread the love