Geplaatst op

Hoe lang is je auto theorie geldig?

Hoe lang is je auto theorie geldig?

Hoe lang is je auto theorie geldig? Je auto theorie is 1 jaar en 6 maanden geldig, oftewel anderhalf jaar. Dat betekent dat je binnen deze periode ook je praktijkexamen moet halen om te voorkomen dat je opnieuw je theorie-examen moet afleggen. Je theorie verloopt namelijk na 1 jaar en 6 maanden en dan moet je opnieuw je theorie halen voordat je praktijkexamen mag gaan doen.  

Check de geldigheid van je theorie-examen

Het kan zijn dat je niet meer exact weet wanneer je je (auto) theorie hebt gedaan. Gelukkig kun je makkelijk achterhalen hoelang je theorie nog geldig is. Om te achterhalen hoelang je theorie-examen nog geldig is, kun je terecht op de website van het CBR (de instantie waar je auto theorie hebt gedaan). Volg deze stappen:

  1. Ga naar de resultatenpagina van het CBR.
  2. Log in met je DigiD.
  3. Ga naar het gedeelte ‘Examens en toetsen’.
  4. Klik op het theorie-examen waarvoor je het laatste positieve resultaat hebt behaald (theorie met een negatieve uitslag heb je natuurlijk niks aan).

Op deze website van het CBR kun je zien hoelang je auto theorie-examen nog geldig is. Het is slim om deze datum goed in de gaten te houden, zodat je op tijd bent met het halen van je auto praktijkexamen.

Waar doe je je theorie-examen?

Je theorie-examen doe je bij het CBR. CBR staat voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het CBR is de instantie in Nederland die verantwoordelijk is voor het afnemen van rijexamens en het uitgeven van rijbewijzen.

Voorkom onnodige kosten

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je praktijkexamen binnen de geldigheidsperiode van je auto theorie-examen haalt. Als je theorie verloopt na 1,5 jaar, moet je namelijk opnieuw het theorie-examen afleggen. Als je geen auto theorie hebt, mag je ook geen praktijkexamen doen. Een verlopen theorie betekent dus extra kosten en je moet weer tijd stoppen in het leren van je theorie en het maken van de toets. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent en binnen 1,5 jaar na het halen van je auto theorie je praktijkexamen aflegt.

Plan je rijbewijs behalen slim in

Om onnodige herkansingen en kosten te voorkomen, is het verstandig om je rijbewijs behalen goed te plannen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om zowel je praktijklessen als je praktijkexamen te doen binnen de geldigheidsperiode van je theorie-examen. Doe bijvoorbeeld niet direct theorie, maar wacht hier nog even mee. 

Voertuiggegevens.eu | + berichten

Kai Evers is een echte ware autoliefhebber. Kai heeft veel auto's gehad en weet hierdoor alles over auto's, kentekens en voertuiggegevens.

Spread the love